انسولین چیست؟

انسولین یک هورمون است که وقتی سطح گلوکز خون بالا می رود آزاد می شود برای اینکه سلول های بدن بتوانند گلوکز خون را جذب کرده و از آن به عنوان یک منبع انرژی استفاده کنند وجود انسولین در خون ضروری است. بنابراین وجود انسولین را کاهش می دهد.

دیابت چیست؟

دیابت به بیماری گفته می شود که در آن سطح گلوکز (قند) موجود در خون بسیار بالاست. دو نوع اصلی دیابت عبارتست از:

دیابت نوع 1: که اغلب روی کودکان و جوانان تاثیر می گذارد. فرد زمانی به دیابت نوع 1 دچار می شود که در بدن او کمبود هورمون انسولین وجود داشته باشد.
دیابت نوع 2: معمولا در سنین بالاتر اتفاق می افتد. در مراحل اولیه، سطح انسولین طبیعی است اما بدلیل اینکه انسولین تاثیر ناچیزی بر بدن دارد. گلوکز خون همواره می تواند بالای سطح طبیعی قرار بگیرد و به مرور زمان فرد به کمبود انسولین دچار می شود به عبارت دیگر تولید انسولین بدن آنطور که باید کار نمی کند و یا بدن نمی تواند از انسولین به درستی استفاده کند.

چرا کنترل گلوکز خون اهمیت دارد؟

طبیعی است که سطح گلوکز خون بعد از خوردن افزایش می یابد اما اگر سطح گلوکز خون برای یک مدت طولانی بالا باشد ممکن است به رگ های خونی، چشم، کلیه و عصب ها آسیب برسانند که سبب ایجاد مشکلاتی مانند حمله قلبی، سکته مغزی، آسیب به عصب ها، آسیب به کلیه و یا اختلال در بینایی شود.

چرا من به دیابت نوع دو مبتلا هستم؟

هیچکس در واقع نمی داند که دلیل ابتلا به بیماری دیابت نوع 2 چیست مشخص شده است که ممکن است یک رابطه ژنتیکی وجود داشته باشد و عواملی از قبیل رژیم غذایی، ورزش، چاقی و سن ممکن است که نقش داشته باشد .

دیابت احتمال بروز مشکلات زیرا افزایش می دهد

 

تنظیم مناسب سطح گلوکز خون بلافاصله بعد از تشخیص دیابت نوع 2 خطر بروز مشکلات دیابتی را در سنین بالاتر بطور چشمگیر کاهش می دهد. هدف از درمان کنترل مناسب سطح گلوکز خون و جلوگیری از بالا پایین آمدن های شدید گلوکز در طول شبانه روز می باشد.

نحوه تشخیص دیابت نوع 2 چگونه است ؟

دیابت نوع 2 از طریق اندازه گیری سطح گلوکز خون تشخیص داده می شود.

پزشک شما چکاری انجام میدهد؟

پزشک عواملی از قبیل سطح گلوکز خون شما، فشار خون و چربی خون را آزمایش میکند و بر اساس نتایج، یک درمان را به شما پیشنهاد میدهد. بخش های مهم درمان عبارتست از رژیم غذایی، ورزش و دارو برای کاهش سطح گلوکز بدن. تحت کنترل داشتن سطح گلوکز خون خطر آسیب به چشم، کلیه، رگ های خونی و عصب ها را کاهش می دهد.

تیم دیابت چه کاری انجام می دهد؟

پزشک شما بسته به سطح گلوکز خون شما و سایر بیماری هایی که ممکن است به آنها مبتلاباشید. یک درمان فردی به شما پیشنهاد می دهد. رژیم غذایی و ورزش بخش های مهمی از درمان شما به شمار می آید. آنچه شما می خورید تاثیر بسیاری بر سطح گلوکز خون شما دارد. فعالیت های فیزیکی توانایی بدن شما را برای هماهنگ شدن با گلوکز خون تقویت میکند اگر اضافه وزن دارید یکی از اهداف درمانی شما کاهش وزن هم خواهد بود زیرا این کار در بهبود سطح گلوکز خون شما موثر است. به غیر از توصیه ها درباره رژیم غذایی و ورزش، اغلب دیابت نوع 2 با دارو درمان میشود. معمولا درمان با قرص های خوراکی شروع می شود که سطح گلوکز خون را کاهش میدهد اما اکثر بیماران در نهایت به انسولین نیاز پیدا می کنند. سطح بالای گلوکز خون برای یک دوره طولانی مدت می توانند موجب آسیب به رگ های خونی، چشم، کلیه و عصب ها شود بنابراین پزشک شما باید مطمئن شود که شما یک چک آپ از چشم، کلیه (نمونه ادرار) و پاها انجام میدهید بعلاوه شما باید نزدیک پزشک تغذیه و یا متخصص تغذیه بروید. دیابت همراه با فشار خون بالا و چربی خون بالا، خطر ابتلا به بیماری عروق کرونری را افزایش میدهد در نتیجه پزشک شما این مورد را نیز بررسی خواهد کرد.

برای جلوگیری از وخیم شدن بیماری خود، باید چه کاری انجام دهم؟

با وجود اینکه دیابت نوع دو یک بیماری مزمن است که به احتمال زیاد شما باید تا آخر عمر با آن زندگی کنید، کارهای زیادی وجود دارد که برای تاثیر گذاری روی این بیماری می تواند انجام بدهید. اکثر توصیه های موجود درباره سبک زندگی که به افراد مبتلا به دیابت توصیه می شود توصیه هایی هستند که تمام افراد باید رعایت کنند. در اینجا برخی نکات ذکر شده اند: اهمیت ورزش، تمام انواع فعالیت های فیزیکی موجب بهبود سطح گلوکز خون شما می گردد وقتی روی عضلات خود کار کنید حساسیت بدن شما به انسولین افزایش می یابد و سطح گلوکز خون پایین می آید بعلاوه ورزش به شما کمک می کند تا وزن خود را ثابت نگه دارید و برای قلب و ریه شما مفید است. سعی کنید ورزشی را انجام بدهید که مناسب شما باشد – هر نوع ورزشی بهتر از هیچ است. نیازی نیست برای ورزش بیشتر به باشگاه بروید – می توانید پیاده روی کنید. اگر به جای استفاده از آسانسور از پله استفاده کنید به سلامت بدنتان کمک خواهید کرد. از رابطه بین رژیم غذایی، ورزش و سطح گلوکز خون خود مطلع باشید. هنگام غذا خوردن سطح گلوکز خون بالا می رود (مقدار خوردن به آنچه میخورید و اندازه آن بستگی دارد) و وقتی تحرک داشته باشید سطح آن پایین می آید جایگزین کردن غذای کم شیرین یا بدون طعم شیرینی با غذای خیلی شیرین روشی عالی برای مراقبت از سطح قند خون است هنوز هم می توانید غذاهایی را که دوست دارید بخورید فقط معقول باشید و زیاده روی نکنید. ما وقتی از یک بشقاب کوچکتر استفاده می کنیم کمتر می خوریم تعویض بشقاب ممکن است به شما در کاهش وزن کمک کند. رژیم غذایی خود را بررسی کنید. وعده های غذایی خود را در طول روز بطور مساوی تقسیم کنید و از خوردن مواد غذایی سرشار از محتویات گلوکزی و کربوهیدرات هایی که به سرعت آزاد می شود از قبیل شربت/ نوشیدنی های گازدار، آب نبات و کیک، نان سفید و نودل های حاضری بپرهیزید یا مقدار مصرف آن را کاهش دهید. جایگزین کردن نوشابه های حاوی قند با یک چای میوه یا چای سبز یک روش خوب برای کم کردن شکر و کالری اضافه است. چربی هایی با منشا روغن زیتون آجیل و آووکادو برای قلبتان بهتر است. میوه و سبزیجات به بدنتان کمک می کند تا میزان مورد نیاز از ویتامین و مواد معدنی و فیبر را دریافت کند. برنج قهوه ای، پاستا، نان سبوس دارمیزان چربی کمی دارند و فیبر بالایی دارند و جایگزین مناسبی برای نوع سفید آنها می باشند. استعمال دخانیات خطر آسیب رسانی را افزایش می دهد. اگر شما به دیابت مبتلا هستید، بسیار مهم است که سیگار نکشید. شما می توانید با مصرف داروها به گونه ای که با پزشک خود توافق کرده اید، گلوکز خون خود را تحت کنترل داشته باشید. حتی اگر سطح گلوکز خون شما با درمان طبیعی شود، باید به خاطر داشته باشید که این بیماری از بین نخواهد رفت. با افزایش سن، افزایش وزن یا کاهش فعالیت های بدنی، ممکن است مجددا بالارود.

اطلاعات مورد نیاز مصرف کنندگان آبازاگلار

چرا باید آبازاگلار مصرف کنم؟

علت تجویز آبازاگلار برای شما این است که بدنتان به اندازه کافی انسولین تولید نمی کند. اگر کمبود تولید انسولین در بدن شما با تزریق انسولین جبران شود، توازن قند خون به نحو بهتری حاصل می شود.

آبازاگلار چیست؟

“اطلاعات زیر جهت اشنایی شما با بیماری دیابت میباشد , برای انتخاب نحوه ی درمان باید حتماً به پزشک متخصص مراجعه نماید.” آبازاگلار (انسولین گلارژین) نوعی انسولین پایه با اثر طولانی مدت است که عمدتا برای کاهش سطح قند خون ناشتا تجویز می شود. چنانچه بهبود کنترل قند خون پس از وعده های غذایی نیز لازم باشد. می توانید آبازاگلار را با انسولین همراه با غذا یا قرص های کاهش قند خون مصرف کنید. از آبازاگلار برای درمان بزرگسالان و کودکان مبتلا به دیابت استفاده می شود.

شاخص اثربخشی  آبازاگلار نوعی انسولین پایه با اثر طولانی مدت است که به طور معمول اثر آن در کل روز دوام دارد. منحنی زمان و اثر ممکن است برای افراد مختلف و نیز در زمانهای مختلف برای یک فرد تغییر کند و به مقدار مصرف، محل تزریق، دمای بدن و هرگونه فعالیت جسمی بستگی دارد.

مقدار مصرف افراد مختلف به مقادیر متفاوتی از انسولین نیاز دارند. برای اطلاع از مقدار دقیق مورد نیاز بدن مکن است لازم شود به طور مرتب و به ویژه در شروع درمان، آزمایش قندخون انجام دهید. آبازاگلار باید روزی یک مرتبه مصرف شود (زمان مصرف تفاوتی ندارد اما باید هر روز در همان ساعت مصرف شود) به تجویز پزشک خود توجه کنید.

دستگاه تزریق خودکار آبازاگلار  آبازاگلار به صورت قلم آماده تزریق موجود است.

7 مرحله مهم برای انجام یک تزریق ساده با قلم انسولین آبازاگلار

1 – دقت کنید  به برچسب قلم انسولین نگاه کنید تا مطمئن شوید که انسولین صحیح را در دست دارید. چه سر سوزنی باید استفاده کنم؟ یک سوزن 4 یا 6 میلی متری معمولا برای اکثر افراد مناسب است. برای هر تزریق از یک سوزن جدید استفاده نمایید. چگونه از بروز عفونت جلوگیری کنم؟ هربار که می خواهید انسولین تزریق کنید دستان خود را بشویید و از سوزن جدید استفاده کنید.

2 – آماده کردن قلم درپوش قلم را بردارید. انسولین باید مثل آب تمیز و بی رنگ (شفاف) باشد. یک سر سوزن جدید را انتخاب کنید و پوشش کاغذی آن را جدا کنید. سر سوزن را بر روی قلم محکم پیچ کنید. سپس درپوش بزرگ بیرونی را جدا کرده ولی دور نیاندازید. سپس درپوش سوزن را بیرون آورید.

3 – تست هواگیری U2 U2  قلم را عمودی نگهدارید. 2 واحد را شماره گیری کنید. سپس چند ضربه به قلم بزنید تا حبابهای هوا در بالا جمع شود. دکمه تزریق را فشار دهید تا مطمئن شوید انسولین از سوزن خارج می شود. در صورت خروج یک قطره یا بیرون پاشیدن مقداری انسولین از سوزن، باید بدانید که همه چیز مطابق انتظار انجام شده است. اگر انسولین بیرون نیامد، مرحله 2 را تکرار کنید. آیا هر دفعه که دارو را تزریق میکنم باید دستگاه تزریق انسولین را تست کنم؟ بله، زیرا با این کار متوجه می شوید که دستگاه تزریق انسولین به شکل صحیح کار می کند و هرگونه حباب هوا نیز خارج می شود.

4 – دوز (واحد مورد نیاز) خود را شماره گیری کنید.

5 – محل تزریق را انتخاب کنید. محل تزریق را به صورت چرخشی بین شکم، ران، باسن و قسمت بالای بازو انتخاب کنید.به خاطر داشته باشید که هر بار محل تزریق را عوض کنید و بین هر نقطه تزریق 3 سانتی متر فاصله بگذارید.

اگر شما به طور منظم انسولین تزریق می کنید آگاهی از محل های مناسب تزریق برای اطمینان از جذب مناسب انسولین لازم است. همچنین با تغییر محل تزریق از ایجاد ناصافی در پوست جلوگیری می کنید، که خود موجب راحتی است. مناسب ترین محل های تزریق، بخش هایی با یک لایه ی چربی زیر پوست می باشد. شما می توانید درباره ی محل مناسب تزریق با پزشک خود صحبت کنید. اگر شما به طور منظم تزریق دارید، توصیه می شود محل تزریق را چرخشی انتخاب کنید. محل تزریق چرخشی به معنی استفاده از نقطه ی تزریق متفاوت برای جلوگیری از تزریق به محل یکسان در هر بار است. در نظر داشته باشید برای هر تزریق از یک سر سوزن جدید استفاده کنید تا موجب کاهش بروز مشکلات در محل تزریق شود.

6 – تزریق کنید سوزن را وارد پوست کنید، دکمه تزریق را فشار دهید و وقتی به انتها رسیدید از 1001 تا 1005 بشمارید و سپس انگشتتان را از روی دکمه تزریق بردارید. حالا سوزن را از پوست خارج کنید و مطمئن شوید که در پنجره دوز عدد “0” را می بینید.

7 – مرحله نهایی رپوش بزرگ بیرونی سوزن را در جای خود قرار دهید و سوزن را باز کنید. سر سوزن استفاده شده را جدا کرده و به روش صحیح آن را دور بیاندازید. سپس درپوش قلم را بگذارید و در دمای اتاق نگه داری کنید.

نحوه نگهداری انسولین

انسولین نباید در معرض درجه حرارت بالا، تماس مستقیم با نور آفتاب و یا یخ زدن قرار گیرد، زیرا اثربخشی خود را از دست می دهد. قلم های استفاده نشده آبازاگلار را در دمای 2 – 8 درجه سانتیگراد در یخچال نگهداری نمایید. قلم آبازاگلار در طول مصرف باید در دمایی کمتر از 28 درجه سانتیگراد نگهداری شود و در عرض 4 هفته مصرف شود.

در صورتی که میانگین قند خون ناشتا برای 3 روز متوالی بیش از 100mg/ml باشد، با پزشک معالج خود جهت تصحیح مقدار تجویز دارو تماس بگیرید .